Всі публікації

ЯКУ ВОДУ ПИТИ, ЩОБ ЗДОРОВИМ ЖИТИ?

14.07.2015

У редакції газети «Комсомольської правди в Україні» відбулася онлайн-конференція на тему води. На запитання читачів відповіли запрошені експерти: лікар терапевт-дієтолог Тетяна Фіалкова, лікар-гастроентеролог, заслужений лікар України Вадим Шипулін і директор з якості групи компаній «Біола» Олена Біланчук.

photo_Photo (7)

Як вода впливає на організм? Яку кількість води людині потрібно вживати щодоби? Що потрібно знати про воду? Відповіді на ці запитання хвилюють читачів недаремно. Адже людина на 80% складається з води, тому від її властивостей залежить наше здоров’я та якість життя.

Низка запитань була пов’язана з популярною нині темою води, що містить кремній, і зокрема з мінеральною водою «Знаменівська».

– У 1978 році в Стокгольмі Нобелівський комітет визнав кремній «елементом життя», – зазначив лікар-гастроентеролог, заслужений лікар України Вадим Шипулін. – Кремній – потужний адсорбент, здатний виводити з організму сотні видів токсинів. За нестачі кремнію порушується обмін речовин, тому понад 70 корисних елементів просто не засвоюються.

– У нашому організмі все взаємопов’язано, – наголосила лікар терапевт-дієтолог Тетяна Фіалкова. – І здоров’я, самопочуття, настрій і зовнішній вигляд людини – це комплекс чинників. У тому числі він залежить і від складу води. Наприклад, наші предки спеціально викладали кременем стінки криниць. Така вода була завжди чистою і смачною, а люди, які її пили, рідше хворіли. А секрет простий: мінерал кремній стимулює імунітет, уповільнює процеси старіння в тканинах.

– Вода з природним вмістом кремнію цінується в усьому світі, – сказала директор з якості групи компаній «Біола» Олена Біланчук. – У Франції це «Контрексвіль», «Віттель», у Швейцарії – «Мартінья». Мабуть, найвідоміша з українських мінеральних вод, що містять кремній, – це наша «Знаменівська».

У ході конференції експерти дійшли висновку, що нині найбільш здоровою альтернативою водопровідній воді, бюветам і свердловинам є бутильована вода від відомих надійних виробників. Також учасники відзначили, що вода, яка містить кремній, здатна активізувати життєві сили людини і покращувати його самопочуття.

Відео конференції представлено ​​на сайті «Комсомольської правди в Україні».